Vatrogasnim društvima u Vojvodini 20 miliona dinara za nabavku opreme 1foto: PSINF

Pedeset i jedno vatrogasno društvo sa teritorije AP Vojvodine dobilo je ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu.

Predstavnicima vatrogasnih društava ugovore o dodeli subvencija uručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, koji je istakao da je Pokrajinska vlada i ove godine subvencionisala nabavku neophodne opreme za vatrogasna društva, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu, saopštio je vladin Biro za odnose sa javnošću.

Među korisnicima subvencija su i dobrovoljna društva iz Riđice i Bačkog Gračaca, koja su dobila po 451.000 dinara za nabavku zaštitnih uniformi za vatrogasce.

Kako su istakli Nemanja Marinković iz DVD „Riđica“ i Dušan Popović iz DVD „Bački Gračac“, od početka godine je u oba mesta zabeležen povećan broj intervencija na terenu, uglavnom zbog požara na niskom rastinju i travi.

Pored nabavke opreme, podržani su i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari