Pod pokroviteljstvom resornih ministarstava – Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Ministarstva za infrastrukturu i energetiku, na Beogradskom sajmu otvoreni su ECOFAIR 2011, koji se održava osmi put i ENERGETIKA 2011, sedma manifestacija po redu.


Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ učestvuje na Sajmu energetike, koji se od održava 12. do 14. oktobra. Ovi međunarodni sajmovi okupili su značajne domaće i inostrane kompanije i institucije koje se bave proizvodnjom i distribucijom različitih vidova energije – naftom, gasom, električnom energijom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnošću i zaštitom i očuvanjem životne sredine.

Mmanifestaciju je zvanično otvorio Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, koji je posetio i štand Privrednog društva „TE-KO Kostolac“. Na ceremoniji svečanog otvaranja Dulić je rekao da će do kraja mandata ove Vlade u Srbiji biti otvoreno 10 hiljada radnih mesta u zelenoj i reciklažnoj industriji, a da će u narednom periodu u ovoj i u oblasti obnovljivih izvora energije posao dobiti još nekoliko desetina hiljada radnika. Navodeći da je u upravljanje otpadom uloženo više od milijardu dinara, Oliver Dulić je istakao i da se u Srbiji trenutno otpad organizovano odnosi sa 72 odsto teritorije, a da će do kraja godine taj procenat dostići nivo od 75 odsto. Samo tri godine ranije otpad je odnošen sa 60 odsto teritorije.

Sajam energetike je najznačajnija manifestacija ovog karaktera koja se održava u našoj zemlji. Sajamsko predstavljanje kostolačkog energetskog sistema privuklo je pažnju brojnih predstavnika ministarstava kao i poslovnih partnera ove kompanije. Direktor PD „TE – KO Kostolac“, Dragan Jovanović, predstavio je strategiju poslovanja državnim sekretarima pri Ministarstvu za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Zlatku Dragosavljeviću, Ivici Radoviću i Zoranu Teodoroviću, kao i državnom sekretaru u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku, Dušanu Mrakiću.

Na ovogodišnjem ECOFAIR-u četvrti put se predstavlja i PD „Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta“ iz Kostolca. Predstavljajući delatnost preduzeća na prezentaciji Nataša Savić je posebno istakla projekat izgradnje vinograda na jalovištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari