Vebinar i vakcinacija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1Ekonomski fakultet u Beogradu Foto: ekof.bg.ac.rs

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu u utorak, 26. oktobra u 11 i 30 časova biće održan vebinar o vakcinaciji protiv kovid 19.

Skup će moći da se prati preko Zum aplikacije, a o tome da li vakcina štiti od zaražavanja, hospitalizacije i umiranja od kovid 19, da li izaziva sterilitet ili druge zdravstvene probleme i šta će se dogoditi ako se ne postigne masovna vakcinacija, govoriće dr Ana Banko, virusološkinja i docentkinja na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

„Svrha ovog vebinara je pružanje mogućnosti da se studenti i ostali učesnici još jednom bliže upoznaju sa naučno utemeljenim činjenicama u vezi sa vakcinacijom protiv kovid 19 kako bi bili u stanju da ih razlikuju od neproverenih informacija prisutnih u javnosti. Na ovaj način, naš Fakultet želi da pruži doprinos naporima društva u borbi protiv pandemije“, navedeno je na sajtu Ekonomskog fakulteta.

Taj fakultet je najavio i da će u saradnji sa studentskim parlamentima Fakulteta i Univerziteta u Beogradu organizovati vakcinaciju za sve studente i zaposlene na UB.

Oni će moći da se vakcinišu 27. i 28. oktobra, od 10 do 16 sati u profesorskom salonu Ekonomskog fakulteta (Kamenička 6, I sprat). Na ovom punktu će biti moguće dobiti prvu, drugi ili treću dozu vakcine. Prethodna prijava nije potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari