U prijatnoj atmosferi amfiteatra na obali Dunava u Velikom Gradištu održan je prvi deo Festivala narodnih pesama i igara u okviru Projekta „Valorizacija turističkih potencijala u regionu Clisura Dunaril – kreiranje atrakcija i uspostavljanje informaciono-promotivnog turističkog centra (Pojejena) Požežena“.

Projekat zajednički realizuju opština Požežena (Rumunija) i Turistička organizacija opštine Veliko Gradište u okviru projekta prekogranične saradnje – IPA Cross – Border Cooperation Programme Romania – Serbia.

Partner u ovom projektu sa rumunske strane, opština Požežena, imala je nekoliko aktivnosti na polju infrastrukture kao što su uređenje obale i parka za decu dok je Turistička organizacija Veliko Gradište sprovela aktivnosti koje se odnose na istraživanja potencijala prekograničnog turizma i efektivne načine promovisanja u Srbiji. Deo projekta je i organizovanje ovog Festivala narodnih pesama i igara koga je posmatrao veliki broj građana, gosti iz Rumunije i predsavnici lokalne samouprave Velikog Gradišta.

Festival se jedan dan organizuje u Rumuniji, u opštini Požežena, a drugi dan u Velikom Gradištu, pa su tako prethodnog vikenda Velikogradištanci, u svom gradskom parku, imali priliku da uživaju u tročasovnom programu narodnih pesama i igara u izvođenju poznatog rumunskog AKUD „Mladost“ iz Temišvara i KUD „Sveti Nikola“ iz Radimna, (Rumunija), ANIP-a „Vlastimir Pavlović – Carevac“ iz Velikog Gradišta i GANIP-a iz Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari