Održan novi protest "Pravda za Ninu" na Petrovaradinu 1Foto: 021.rs

Na mestu gde je 6. juna u saobraćajnoj nezgodi stradala 21-godišnja Nina Rađenović održan je još jedan protest u Bloku VIII u Pertrovaradinu gde su građani blokirali Preradovićevu ulicu.

Na nju je, dok je prelazila ulicu van pešačkog prelaza, automobilom naleteo 21-godišnji  P.R. iz Sremskih Karlovaca, a Nina je od zadobijenih povreda preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

Nekoliko desetina građana okupilo se u 20 časova na drugom protestu koji su organizovali porodica i prijatelji ponovili su zahtev da se osumnjičenom za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja odredi pritvor.

On je tek posle dva meseca saslušan, a posle protesta građana tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, o čemu treba da donese odluku Osnovni sud u Novom Sadu.

Građani traže, kako su naveli, da se utvrdi istina o tome kako je stradala Nina i da se vinovnik primereno kazni.

Oni su naveli da će protest i blokada prometne ulice trajati sve do ispunjenja tog zahteva. Zatražili su i da se zabrani teretni saobraćaj, posebno teških kamiona, i oni preusmere na autoput.

Čule su se i oštre zamerke gradonačelniku Milošu Vučeviću zato što nije našao za shodno da se pojavi i bar izrazi saučešće porodici stradale devojke. Policija je zatvorila ulicu i obezbeđivala da ne dođe do incidenata.

Pre toga oglasio se i advokat osumnjičenog Goran Karadarević, koji je zbog protesta i  pritiska javnosti naveo da njegov klijent ne može da očekuje fer i objektivan postupak.

On je pozvao više instance u tužilaštvu da preispitaju odluku Osnovnog javnog tužilaštva koje je predložilo pritvor za njegovog klijenta, a najavio je podnošenje krivičnih prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari