Večeras protest u Beogradu, a sindikat kaže da je policija u romskom naselju delovala po propisima 1Foto: Mediaj centar

Policijski sindikat Srbije (PSS) je danas podržao kolege koje su, kako tvrde, po propisima intervenisale tragajući u subotu uveče za izgrednicima u romskom naselju u Beogradu.

Međutim, predstavnici Roma su zbog te policijske akcije najavili protest večeras u 18.00 sati ispred Policijske uprave Grada Beograda, na koji je pozvala i Zelena omladine Srbije.

Unija Roma Srbije je osudila tu akciju policije u romskom naselju u ulici Vuka Vrčevića u opštini Palilula, kao „brutalnu i poražavajuću“, a Zeleno-levi front kritikovao „brutalno policijsko nasilje“.

Sindikat PSS je u saopštenju pohvalio hrabrost kolege koji se, iako van dužnosti, sam pre akcije policije „hrabro suprotstavio trojici huligana koji su u Bulevaru Despota Stefana maltretirali trojicu maloletnika i kome su trojica huligana ciglom povredila glavu, a potom pobegla“.

PSS „daje punu podršku policajcima koji su potom intervenisali u naselju u ulici Vuka Vrčevića tokom potrage za trojicom izgrednika, a koja je urađena u skladu sa propisima“ – kazao je predsednik PSS Veljko Mijailović, piše u saopštenju.

Oni su, kako je kazao, “ postupili po pravilima službe kako bi zaštitili građane od nasilnika“ i podvukao da policajci „ne razlikuju građane po verskoj ili nacionalnoj pripadnosti, već da li poštuju ili krše red i zakone“.

„Pozivamo policajce da uvek, kako bi zaštitili sebe i građane, bez ustručavanja primenjuju zakonska ovlašćenja, a povređenom kolegi želimo brz oporavak“, kazao je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari