Da li nam treba Nacionalni stadion? 1Foto: FSS

Malo preko pola građana, odnosno 51 odsto, podržava izgradnju Nacionalnog stadiona, pokazuju rezultati ankete sprovedene na Fejsbuk stranici Danasa.

Povodom najava vlasti o velikoj investiciji i izgradnji Nacionalnog stadiona pitali smo građane da li podržavaju taj projekat.

Više od pola građana na Fejsbuku podržalo je gradnju Nacionalnog stadiona, tačnije 51 odsto, dok je 49 odsto bilo protiv, od ukupno 10.600 glasova.

Da li nam treba Nacionalni stadion? 2

Sličan rezultat bio je i na našoj anketi na Tviteru, gde je glasalo 8.579 građana. Naime, na ovoj anketi 52 odsto građana je podržalo ovaj projekat, dok je 48 odsto građana bilo protiv njega.

Najveća podrška izgradnji sajta bila je na anketi na našem sajtu, gde je bilo 3.405 glasova. Na ovoj anketi čak 79 odsto građana podržao je gradnju Nacionalnog stadiona, dok je 21 odsto njih glasalo protiv takve gradnje.

Drastična razlika u glasanju bila je na Instagramu, gde je čak 95 odsto građana bilo protiv gradnje stadiona, dok je svega pet odsto pružilo podršku ovakvoj ideji.

Bilo je puno komentara na naše ankete, a većina smatra da u ovom trenutku ima većih prioriteta od stadiona.

„Pored ovoliko drugih, važnijih potreba, stadion je čist luksuz. Koliko dana u godini će biti u funkciji? Ko će da igra tolike utakmice, a ko ce da ih gleda? Koliko prečišćivača vazduha, koliko medicinskih aparata, koliko hrane gladnima može da se kupi od ovih para?“, pita se jedan građanin na Fejsbuku.

„Izgradnja Nacionalnog stadiona je preskup i nepotreban poduhvat. Nama je mnogo potrebnija nova i savremena infektivna klinika, dovoljan broj vrtića, gasnih priključaka i slično. Tek kada to rešimo može malo i zabave. Svestan sam da stadioni ne služe samo za sportska takmičenja, ali i ovo što imamo „radi posao“.“, glasi komentar na našem sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari