Velika Britanija u KFOR na Kosovu do 2023. godine 1Foto: EPA-EFE/ PETRIT PRENAJ

Zvaničnik Ministarstva odbrane Velike Britanije Dejvid Hogan-Hern je danas u razgovoru s ministrom odbrane Srbije, Nebojšom Stefanović, potvrdio odluku svoje vlade o nastavku učešća britanskih trupa u misiji KFOR na Kosovu do 2023. godine uz povećanje brojnog stanja svog kontingenta.

Hogan-Hernom, direktor u Ministarstvu odbrane za evroatlantsku bezbednost, i Stefanović su u Beogradu razgovarali u okviru bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, saopštilo je srpsko Ministarstvo.

Istakli su značaj unapređenja vojnoekonomske saradnje.

Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, istakli su, predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete britanskog ministra odbrane Srbiji ove godine.

Stefanović i Hogan-Hern su razgovarali i o multinacionalnoj vežbi „Platinasti vuk“ koja će u junu biti u Srbiji, uz učešće 70 pripadnika britanskih Oružanih snaga. Britanski zvaničnik je najavio je da će „Danu visokih zvanica“ tokom te vežbe prisustvovati i britanski ministar odbrane Ben Volas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari