Veselinović: “Milenijum tim” je kriminalna organizacija bliska SNS 1Foto: Screenshot/Ne davimo Beograd

“Milienijum tim” je kriminalna organizacija bliska Srpskoj naprednoj stranci (SNS), koja služi da kroz štetne porojekte omogući sebi i SNS veliku zaradu, rekao je danas Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd i kandidat za gradonačelnika pred početak suđenja, odnosno današnjeg pripremnog ročišta sa ovom kompanijom.

Podsetimo, građevinska kompanija “Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara (100.000 eura) zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

Veselinović je rekao da je “Milenijum tim” učestvovao u brojnim štetnim projektima, poput privatizacije instituta “Jaroslav Černi” s ciljem da se obezbedi brže izdavanje dozvola za buduće projekte ove kompanije, koja je bila uključena i u skandal privatizacije nekoliko banja.

– Ovaj i drugi procesi koji se vode protiv Ne davimo Beograd i mene lično, nisu nas uplašili. Dali su nam još više snage i energije da istrajemo u borbi za javni interes i da u borbi koja sledi na izborima to omogućimo i unutar institucija. Mi ćemo nastaviti da se borimo svim pravnim sredstvima i nećemo odustati da budemo tamo gde se krši javni interes, da ukazujemo na štetne projekte Srpske napredne stranke i njima bliskih organizacija – naveo je Veselinović.

Vladimir Dragaš iz pravnog tima Ne davimo Beograd istakao je, između ostalog, da ovaj pokret “neće tako lako da se zaplaši ovakvom tužbom”.

Milenijum tim tužio je Veselinovića, kao i više nezavisnih medija u odvojenom procesu za isti iznos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari