Veselinović: Ministarko Grujičić, da li u Smederevskoj bolnici vlada šuga? 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Udruženih sindikata Sloda Željko Veselinović upitao je ministarku zdravlja Danicu Grujičić da li u smederevskoj bolnici vlada šuga.

„Danas sam postavio poslaničko pitanje Ministarstvu zdravlja i ministarki Danici Grujičić da li u Smederevskoj bolnici vlada suga. Dan pre nego što će moj otac preminuti bio je u Urgentnom centru bolnice Smederevo i tamo mu je rečeno da mu ne preporučuju da legne na odeljenje jer tamo vlada šuga“, napisao je Veselinović na svom fejsbuk profilu.

Dodao je da ga zato interesuje da li je tačno da u jednoj bolnicj, u jednom velikom gradu blizu Beograda, vlada šuga.

„Ta bolnica nije ni pipnuta još od kada je Tito pravio, pa me interesuje i gde su ti silni Klinički centri i bolnice kojima se vlast hvali, kad u 21. veku po bolnicama vlada šuga“, naveo je Veselinović.

Podsetimo, u beogradskoj osnovnoj školi „Braća Jerković“ pre desetak dana pojavila se šuga, a zaražen je bio učenik prvog razreda.

Ovo zarazno oboljenje, prema navodima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, može se registrovati tokom cele godine, uglavnom sporadično, a ponekad u manjim epidemijama u kolektivima.

U poslednjih pet godina broj registrovanih slučajeva šuge u Beogradu kretao se od 1.277 koliko je bilo 2018. do 512 koliko je zabeleženo prošle godine. Procenjuje se da 300 miliona ljudi godišnje oboli od šuge u različitim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari