Veselinović više ne prikriva vlasništvo nad Inkopom 1Foto: Arhiva

Zvonko Veselinović, jedan od najpoznatijih biznismena sa Kosova, više ne prikriva vlasništvo nad firmom Inkop iz Ćuprije.

Dušica Maksimović, za koju se do sada pretpostavljalo da je samo fiktivna vlasnica firme i paravan za poslove koje iz senke zapravo vodi Zvonko Veselinović, i zvanično je predala firmu u njegove ruke i time praktično potvrdila glasine o pravom vlasniku, piše BIRN.

Ona je 19. septembra 2018. godine na Veselinovića prenela 40 odsto udela tog preduzeća, dok je još toliko prepisala na njegovog kuma Milana Radoičića.

Preostalih 20 odsto udela preneto je na Veselinovićevog mlađeg brata Žarka Veselinovića.

Maksimović je udele trojici novih vlasnika, prenela bez naknade, piše u ugovoru dostavljenom Agenciji za privredne registre (APR).

Milan Radoičić u telefonskom razgovoru za BIRN odbija da komentariše na koji način je došao do udela u ovoj kompaniji i kaže:

„Pa vi mislite stvarno da ja sad imam vremena da se bavim, uz svo dužno poštovanje prema vama, da ja vama novinarima objašnjavam kako sam ja to dobio. Ja u institucijama Srbije ne obavljam nijednu dužnost bilo kakvu političku ili funkcionalnu da bih ja imao prema vama nekakvu obavezu da to objašnjavam“, rekao je Radoičić za BIRN.

Na konstataciju da je zvanično postao političar izborom na mesto potpredsednika Srpske liste, Radoičić je odgovorio da je to tačno, ali da ona „nije registrovana u sistemu Srbije“.

Poslove oko promene vlasničke strukture Inkopa u APR-u, u ime braće Veselinović i Radoičića, obavio je Igor Isailović, u javnosti najpoznatiji kao advokat bivšeg gradonačelnika Siniše Malog i kao bivši poslovni partner premijerke Ane Brnabić.

Inkop, Dolly Bell, FK Trepča

Inkop u svom vlasništvu ima četiri nepokretnosti – dva stana i dve garaže.

Jedan stan od 104 kvm na Voždovcu i kuća na Senjaku od 256 kvm (sa zemljištem površine 1.522 m2), pripadaju Zvonku Veselinoviću, pokazuju informacije do kojih je došao BIRN.

Inkop je kao podizvođač „Energoprojekta niskogradnje”, koga je angažovao kineski „Šandong”, dobijao poslove na izgradnji Koridora 11. Osim „Inkopa”, na tom koridoru angažovana je i firma „Granit peščar” koja se, takođe, dovodi u vezu sa Veselinovićima, a sada i sa Radoičićem. Ta firma je u suvlasništvu firme „Inkop”, a predsednik Nadzornog odbora je Žarko Veselinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari