Vesić na obrušenom mostu u Adranima: Gradiće se novi, Ibarska magistrala kod Kraljeva biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana 1Foto: Instagram/Goran Vesić

Ibarska magistrala kod Kraljeva biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana, rekao je ministar građevine Goran Vesić, koji je najavio i gradnju novog mosta. Rok za izgradnju je četiri meseca, a gradiće ga d. o. o. „Novi Pazar put“. Goran Vesić je rekao da je Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture izdalo hitan nalog za […]

Ibarska magistrala kod Kraljeva biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana, rekao je ministar građevine Goran Vesić, koji je najavio i gradnju novog mosta. Rok za izgradnju je četiri meseca, a gradiće ga d. o. o. „Novi Pazar put“.

Goran Vesić je rekao da je Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture izdalo hitan nalog za formiranje privremene devijacije na mestu prekida saobraćaja na državnom putu prvog B reda 22, Mrčajevci – Adrani kod mosta preko Musine reke.

„Ovaj most je inače izgrađen 1964. godine, zato ima stubove u koritu, to se odavno već ne radi tako. Rekonstruisan je 2016. godine, tada je trebalo da se izgradi nov most, a ne da ga rekonstruišu, jer je rekonstruisan na starim stubovima“, rekao je Vesić, prenosi RTS.

Vesić na obrušenom mostu u Adranima: Gradiće se novi, Ibarska magistrala kod Kraljeva biće osposobljena za saobraćaj u narednih 10 dana 2
Foto: Instagram/Goran Vesić

Devijaciju će izvesti „Putevi Srbije“ formiranjem obilaska oko lokacije prekida čim se voda povuče i omogući rad na postavljanju cevi i formiranju nasipa. Ona će biti u funkciji do izgradnje novog mosta na ovom mestu. Radovi na izgradnji novog mosta počinju odmah po povlačenju vode i prestanku padavina.

Devijacija će, najavljuje, za najviše 10 dana biti završena – napraviće se cev kroz koju će prolaziti reka, uradiće se zemljani nasip, tako da će put sa asfaltom biti pušten za saobraćaj.

„Moraće da se vozi sporije, ali će saobraćaj ići. To je ono što ćemo prvo raditi, što je urgentna mera. Sledeća mera je da se sruši ovaj most, da se izgradi novi most, novi most će biti izgrađen sa mnogo većim rasponom, jer jednostavno mora tako zbog reke i ono što je važnije, biće podignut iznad sadašnjeg mosta. Jedan od problema je što je sadašnji most građen veoma nisko u odnosu na reku“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari