Vesić: Preduzeću „Gradska čistoća” naloženo da ne dovozi građevinski otpad kod bare Reva 1Ilustracija Foto: Lidija Franović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je jutros naložio Javno-komunalnom preduzeću Gradska čistoća da prekinu dovoženje građevinskog otpada kamionima na privremenu deponiju, koja se nalazi pored bare Reva.

Ta privremena deponija postoji kao takva već decenijama. Tu je bilo predviđeno da se gradi postrojenje za preradu građevinskog otpada. Ne da se odlaže građevinski otpad, već da se prerađuje kako bi se dobijao materijal od koga se grade putevi, istakao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, Beograd godišnje ima oko milion tona građevinskog otpada, a pre samo osam godina bilo je oko 200.000 tona, što govori o tome koliko se u Beogradu gradi.

Naše postrojenje za preradu građevinskog otpada u Vinči, koje se sada gradi, moći će da preradi oko 200.000 tona godišnje. To znači da je veoma važno da se što pre obezbede nova postrojenja za preradu građevinskog otpada, jer je to u skladu sa svim standardima, rekao je Vesić.

U suprotnom, dodao je, imaćemo zagušen Beograd divljim deponijama zato što će oni koji grade morati da taj otpad negde odlože.

Vesić je rekao da će narednih dana pozvati na razgovor ljude koji su se okupljali u Revi, odnosno nevladine organizacije koje se bave zaštitom životne sredine.

Mi smo prva vlast u ovoj zemlji koja je počela sa preradom građevinskog otpada, naveo je Vesić i dodao da će Beograd imati i pet fabrika za preradu otpadnih voda koje će se nalaziti se u Velikom selu, Ostružnici, Batajnici, Obrenovcu i Grockoj.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vesić: Preduzeću „Gradska čistoća” naloženo da ne dovozi građevinski otpad kod bare Reva”

  1. Pre 40 godina veslao sam po Revi i pecao. Bilo je to bistro jezerce dimenzija 200 x 500 m puno ribe. Alge i trska su ga pretvorili u baru. Kada bi se očistilo, bio bi to pravi biser za uživanje svim građanima

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.