Vesić: Revakcinisan svaki peti Beograđanin 1Foto: EPA_EFE/VICTORIA JONES

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je u Beogradu, zaključno sa ponedeljkom, revakcinisan svaki peti Beograđanin, preneo je Beoinfo.

„Takođe, bližimo se brojci od 450.000 vakcinisanih građana, a nadamo se da ćemo u naredna dva dana dostići broj od 300.000 revakcinisanih.  To je veliki broj i velika pobeda, naročito kada se u obzir uzme populacija između 65 i 74 godine, gde je vakcinisano preko 60 odsto“, rekao je Vesić posle sastanka sa direktorima beogradskih domova zdravlja i predsednicima opština.

On je naveo da se nastavlja rad na terenu, jer nisu sve opštine podjednako uspešne, kao i da su mnogo bolji rezultati postignuti u centralnim gradskim opštinama, a razloga za to ima dosta, poput razuđenosti prigradskih opština, veličine naselja i slabije pristupačnosti.

Vesić je istakao da je postignut dogovor da u narednim danima rad na terenu bude intenziviran kako bi proces imunizacije „stigao“ do svakog pojedinca koji želi da se vakciniše.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da kada je u pitanju populacija starijih od 75 godina, vakcinisano preko 54 odsto sugrađana.

Najveći broj vakcinisanih je na opštinama Savski venac i Stari grad, gde je procenat vakcinisanih starijih od 75 godina, veći od 74 odsto. S druge strane, taj procenat u opštinama Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo iznosi oko 30 odsto.

Ona je navela da je, zahvaljujući radu vakcinalnih punktova, u tim opštinama za 10 dana povećan  procenat vakcinisanih za sedam odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari