Vesić: Rudan imala pravo da se vakciniše jer ima ugovor sa Ateljeom 212 1Foto: Beoinfo

U Beogradu se do sada vakcinisalo oko 150.000 građana, a oko 313.000 je prijavljeno za imunizaciju, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je podsetio da je Beograd organizovao kol-centre kako bi pozivali sugrađane starije od 65 godina a kojih je u Beogradu 350.000.

„Do sada smo komunicirali sa njih više od 98.000 i ponosan sam što je više od 33.000 starijih prijavljeno za vakcinaciju, uz naravno, njihovu saglasnost“,  kazao je zamenik gradonačelnika za K1, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Govoreći o činjenici da se u Beogradu vakcinisala i hrvtaska književnica Vedrana Rudan, Vesić je podsetio da je Beograd jedini grad u svetu koji je radnike u kulturi stavio u prioritetne grupe za vakcinaciju i naglasio da je do sada vakcinisano više od 600.

„Vedrana Rudan je imala pravo da se vakciniše u Srbiji jer ima ugovor sa Ateljeom 212 gde se igra njena predstava, ona je angažovana u pozorištu i za nas je ona angažovani radnik u kulturi u Beogradu. To se odnosi i na druge, jer recimo imate strane dopisnike koji su se vakcinisali zajedno sa našim novinarima. Mi u Srbiji ne dajemo političke vakcine i nismo pitali nikoga šta politički misli o tome. Naša je obaveza da obezbedimo vakcine, to je pitanje ljudske solidarnosti i odgovornosti države a ne politike. U Srbiji će svi dobiti vakcinu, obezbeđeno je 11 miliona što je dovoljno da svo punoletno stanovništvo vakcinišemo dva puta i nemojmo od toga praviti političke sporove“, istakao je Vesić.

Podsetimo, rediteljka Vedrana Rudan vakciniše u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari