Vesić: Uskoro popis svih visećih mostova, nakon toga utvrđujemo upravljače 1foto: Tviter, Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je jutros da je opštinskim inspekcijama izdat nalog za popisivanje nebezbednih visećih mostova u Srbiji i da bi spisak svih trebalo da bude poznat u narednih nekoliko dana.

Vesić je za televiziju Hepi povodom rušenja visećeg mosta u Ovčar banji kod Čačka, u kome su dve osobe poginule, a deset ih je povređeno, kazao da je plan da se nakon popisivanja utvrdi i ko će održavati te mostove.

„Kada se utvrde upravljači, tada će upravljač imati obavezu da taj objekat održava i onda ćemo izbeći situaciju koja se desila u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, da imate infrastrukturne objekte koje niko ne održava. I to nije jedini slučaj tamo, imate i objekte koji se koriste za saobraćaj za koje nemate definisanog upravljača“, rekao je Vesić.

On je naveo da je ideja i da se kroz određeni zakon ili propis utvrde upravljači i svih drugih infrastrukturnih objekata u Srbiji, bilo da je to lokalno ili državno preduzeće, ili grad i država.

Govoreći o rebalansu budžeta, o kome će danas biti nastavljena rasprava u Skupštini Srbije, Vesić je kazao da će, ukoliko bude usvojen, uz njega biti izglasano i nekoliko kredita od kojih je jedan predviđen za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizaciju u Požarevcu, Pirotu, Jagodini, Trsteniku, Smederevu, Kikindi i Vršcu.

Vesić je dodao da će biti rađene i dve deponije za upravljanje komunalnim otpadom u Kruševcu i Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari