Vesna Mališić otkrila: Prvi broj „Radara“ izlazi u četvrtak 14. marta 1Foto: Medija centar

Glavna i odgovorna urednica novog političkog nedeljnika „Radar“ Vesna Mališić otkrila je da će prvi broj izaći u četvrtak, 14. marta.

Mališić je u emisiji „Utisak nedelje“ otkrila da je „Radar“ već spreman, te da treba samo da ga doteraju još malo sutra i prekosutra, a otkrila je i da će naslov uvodnika biti „Početak“.

Kako je ranije najavljeno, novi politički nedeljnik United media „Radar“ će biti u rukama hrabrog tima novinara koji su dokazali da su imuni na naredbe, nagodbe i kontrolu, za koje nema nedodirljivih tema i ličnosti. Ništa ne neće moći da prođe ispod radara, a novi nedeljnik će biti hrabar u izboru tema, precizan u posmatranju i analizi, oštar i pravedan u kritici.

Podsetimo, nedavno su svi novinari i urednici štampanog izdanja nedeljnika „NIN“ prešli u Junajted mediju, a među njima je bila i doskorašnja zamenica glavnog urednika NIN-a Vesna Mališić.

Kako su tada bivši članovi redakcije „NIN“ saopštili, ovaj potez je usledio jer se nisu složili s promenom koncepcije koju je najavila vlasnica Jelena Drakulić Petrović. Mališić je u intervjuu za Nova.rs rekla da je otkaz cele redakcije NIN-a čin za istoriju.

„Mislim da je to najbolji odgovor redakcije NIN-a o tome šta misli o novom konceptu, o pravcu u kome će NIN da se kreće. To je odgovor i to se nikad nije dogodilo. Kao što je NIN deo istorije, tako će i taj čin biti deo istorije. Nekada su iz NIN-a odlazili delovi redakcije. Sada, to nije samo redakcija. Otišla je i sekretarica redakcije, kolumnisti, saradnici, lektori… čak su nam se javljali i sagovornici koji su nam rekli da više neće da govore za NIN“, rekla je tada Mališić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari