Vesna Mandić umesto Milovana Šuvakova 1

Milovan Šuvakov, dosadašnji pomoćnik ministra prosvete za razvoj obrazovanja i visoko obrazovanje, odlazi iz Ministarstva prosvete, a njega će naslediti Vesna Mandić, profesorka Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, saznaje Danas.

U Ministarstvu se sprema još kadrovskih promena, a očekuje se da Vlada Srbije ubrzo imenuje pomoćnika za predškolsko i osnovno obrazovanje, koji će, kako saznajemo, biti čovek iz škole. Snežana Marković, pomoćnica ministra za srednje obrazovanje ostaje na toj poziciji, kao i Zoran Tubić, pomoćnik ministra za finansije. Viktor Nedović i dalje će biti zadužen za međunarodnu saradnju i evropske integracije, a Nikola Tanić ostaje pomoćnik ministra za nauku. Kako saznajemo, zamena se sprema Branku Bugarskom, pomoćniku ministra za tehnološki razvoj, transfer znanja i inovacioni sistem. NJega će verovatno zameniti kadar sa beogradskog Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Kako je Danas prvi pisao, jedno od najjačih pojačanja u timu ministra Mladena Šarčevića su Bogoljub Lazarević, novi pomoćnik za inspekcijske poslove, i Jasmina Đelić, koja će koordinirati radom školskih uprava. Ta dva resora su, po rečima Šarčevića, najproblematičnije tačke u obrazovnom sistemu.

Državna sekretarka Gordana Predić, inače potpredsednica SDPS-a biće zadužena za međunarodnu saradnju, manjine i fondove, a Ana Marija Viček, iz Saveza vojvođanskih Mađara, baviće se doakademskim i inkluzivnim obrazovanjem. Prema našim saznanjima, u Ministarstvo prosvete trebalo bi da dođu još dva državna sekretara, a razmatra se opcija da ministar Šarčević dobije savetnika za dualno obrazovanje, i to čoveka koji ima veze sa Privrednom komorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari