Videli se prvi put posle 44 godine: Jugonostalgičar iz Zaječara proslavio Dan mladosti sa prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu 1Foto: M. S. / Danas

Mitar Bošković jugonostalgičar iz Zaječara, kako je ranije najavio, proslavio je danas Dan mladosti – 25. maj, sa drugarima sa kojima je bio u Domu za nezbrinutu decu “Aca Marović” u Kosovskoj Mitrovici, a koji su ovom prilikom došli kod njega, da se vide posle 44 godine.

Mitar Bošković jugonostalgičar iz Zaječara, kako je ranije najavio, proslavio je danas Dan mladosti – 25. maj, sa drugarima sa kojima je bio u Domu za nezbrinutu decu “Aca Marović” u Kosovskoj Mitrovici, a koji su ovom prilikom došli kod njega, da se vide posle 44 godine.

Skromni dom ovog Zaječarca, poreklom sa Kosova, danas je bio mesto okupljanja jugonostalgičara, njegovih prijatelja, sa kojima je bio u Domu za nezbrinutu decu.

Preovladavale su emocije nekadašnjih dečaka. Pričalo se o davnim vremenima, i sa nostalgijom su se sećali na prošle dane.

Videli se prvi put posle 44 godine: Jugonostalgičar iz Zaječara proslavio Dan mladosti sa prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu 2
Foto: M. S. / Danas

“Danas smo proslavili 25. maj – Dan mladosti. Vreme nam je pokvarilo sve šta smo planirali ali šta da radimo. Ne mogu da verujem da sam opet sa drugarima sa kojima sam odrastao. Prošlo je tačno 44 godine od kada smo se poslednji put videli”, kazao je Bošković.

Prema njegovim rečima, neki su ostali da žive na Kosovu, ali su se neki odselili, ali to ne smeta da se danas raduju.

“Današnji dan proslavićemo svečanim ručkom, pesmom, i pričama”, ističe Mitar.

Videli se prvi put posle 44 godine: Jugonostalgičar iz Zaječara proslavio Dan mladosti sa prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu 3
Foto: M. S. / Danas

Milan Bulatović, iz Kosovske Mitrovice, kaže za Danas, da je srećan što je nakon toliko vremena, opet video prijatelje sa kim je odrastao.

“Živim na Kosovu sa suprugom, dvoje dece, sa snajama i imam četiri unuka. Mitra nisam video 44 godine. Nas osmoro smo sada ovde. Nikada se posle doma nismo videli, tako da je ovo prvi susret nakon toliko vremena”, kaže Bulatović.

Kako je on kazao za Danas, neke prijatelje je odmah prepoznao, dok druge, kaže da nije mogao.

Videli se prvi put posle 44 godine: Jugonostalgičar iz Zaječara proslavio Dan mladosti sa prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu 4
Foto: M. S. / Danas

“Svi smo se promenili. Godine su učinile svoje, ali to ne znači da ne treba da sada slavimo, i da se veselimo”, uz osmeh kaže Milan.

Prema njegovim rečima, večeras se vraćaju kući, a nadaju se da će ovo okupljanje postati tradicija, i da će se opet okupiti, pošto ih ovaj dan podseća na mladost, i neka bolja vremena.

Podsećamo, na kući Mitra Boškovića, jugonostalgičara iz Zaječara, od početka godine vijore se dve zastave – Srbije i Jugoslavije. Na fasadi kuće oslikao je trobojku bivše države, dok unutrašnjost njegovog skromnog doma izgleda kao muzej posvećen Josipu Brozu Titu.

Na današnji dan, on je napravio još jednu zastavu, i još više ukrasio fasadu kuće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari