Vidojković: Neću da se pecam na buđave fazone i odgovaram na debilna pisma 1foto Miroslav Dragojević

Psovke koje je prošle sedmice izgovorio pisac Marko Vidojković u svom podkastu “Dobar, loš, zao” u tolikoj meri su potresle državni vrh, da je nakon svih naprednjaka i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potrebu da se oglasi osetila i premijerka Ana Brnabić. U otvorenom pismu, između ostalog, navela je da je Vidojković portparol elite i kao takav “idealan kandidat za predsednika – elokventan, umeren, kulturni poslenik“. I sama je, kako kaže, osetila potrebu da opsuje, ali se ipak suzdržala.

Upitan da prokomentariše pismo, Vidojković, uz ogradu da je pitanje da li ga je Brnabić uopšte pisala, kaže za Danas da premijerka nastavlja režimski “gangbang” nad njim, “koji traje punih šest dana i noći”.

– Nema sumnje da je reč o spinu, da li zbog Kosova ili propalog predloga Zakona o policiji, jer kako drugačije objasniti iživljavanje i teror celog državnog vrha i dna, te svih njihovih medija, nad jednim piscem i voditeljem internet podkasta i njegovim kolegom? Ovo je već četvrta velika režimska kampanja koja se vodi protiv mene ili DLZ ove godine. Moguće je da nismo svesni koliko su oni zapravo politički slabi kad sebi dopuštaju ovakvo blamiranje – smatra Vidojković.

U njegovu odbranu stala je profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić, koju je premijerka takođe spomenula u pismu. Profesorka je u autorskom tekstu na Peščaniku navela da Vidojković psuje “mnogo i koloritno”, ali da on samo javno radi ono što i polovina odraslog stanovništva Srbije – više puta dnevno svakog dana upućuje psovke Vučiću, svađajući se sa televizorom, novinama, internetom. “Vidojković je javni glas tog dela građanstva koji psuje predsednika privatno, svejedno koliko glasno ili tiho”, konstatovala je Vodinelić.

– Već sam se sa Vesnom Rakić Vodinelić dogovorio da mi bude PR u predsedničkoj kampanji. Zezanje na stranu, ne pada mi na pamet da se pecam na buđave fazone iz trećeg osnovne i odgovaram na takve gluposti. Ja nemam nikoga iza sebe, nikakvu elitu, nikakvu stranku, ja sam portparol isključivo Marka Vidojkovića. Rekao bih da je režim u strahu od toga što se narodu sviđa kada neko govori istinu, pa kad vide kako njihova teroristička kampanja ne daje rezultate, onda strah prelazi u paniku i tada dobijamo ovakva debilna pisma – zaključuje Marko Vidojković.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.