Vidovdan 1940. godine: ”Dug zahvalnosti izginulima za veru i otadžbinu”

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 28 jun 1940. godine

Ostavite komentar


  1. Citiram Batu Živojinoća iz Povratak otpisanih „zemlja gori a ministar i njegova klika krenuli na piknik“. Uzgred jel ovo istorijski ili infirmativni sajt.Ibteresuje me sadašnjost a preistoriju ostavite na zadnjem mestu.

  2. Nema više od 1945 do danas Otadžbine i vere. Od tada do danas svelo se sve na Državu , partiju i vladara ( trenutno na vlasti). U Bosni svi muslimani “ za Allaha“ u HR za katoličanstvo i NDH, a kod nas? Za Srbiju i Vučiča, sutra za Srbiju i Peru, a ono Srbiju nema veze da li je sa Kosovom ili samo beogradaki pašaluk ali Vučić ili Pera su važni, oni au vlast. Vikaćemo mi uskoro kao Hrvati “ Danke doičjand, ili merhaba Allah, ili thanks Americi ako nastavimo ovako.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.