Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv vlasnika firme „Elita gradnja“ V. K. zbog sumnje da je oštetio budžete tri beogradske opštine za ukupno 10,3 miliona dinara, saopštilo je to tužilaštvo.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije tog tužilaštva ga optužnicom tereti da je, u tom iznosu, za firmu pribavio protivpravnu korist, na ime uvećanih iznosa za odnošenje smeća i šuta sa teritorija tri opštine.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu na potvđivanje, predloženo je produženje pritvora prema V.K. da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom pediodu.

On se optužnicom tereti za četiri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, od kojih je jedno u produženom trajanju, kao i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Istom optužnicom obuhvaćeno je još četvoro zaposlenih u opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, koji se brane sa slobode, navelo je tužilaštvo u saopštenju na svom sajtu.

Podseća se i da je Viši sud u Beogradu usvojio zahtev Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za privremeno oduzimanje imovine od V.K.

Privremeno mu je oduzeto 12 nepokretnosti – poljoprivredna zemljišta u Beogradu i okolini, stan i stambeni objekat u Beogradu, pet luksuznih automobila, motocikl i tri priključna vozila, kao i više od milion dinara sa bankovnog računa.

Privremeno upravljanje oduzetom imovinom rešenjem sudije povereno je Direkciji za upravljenje Ministarstva pravde Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari