Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo optužnicu protiv Pančevca zbog više od 700 grama marihuane 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv Pančevca zbog neovlašćenog držanja radi prodaje 702 grama marihuane.

Kako se navodi u saopštenju, tužilaštvo je Višem sudu Pančevu podiglo optužnicu protiv muškarca zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 20.9.2022. godine u kući u kojoj živi, neovlašćeno držao radi prodaje opojnu drogu marihuanu u količini od 702 grama neto mase, koja se nalazila u vakum kesi i 82 kesice, kao i digitalnu vagicu.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu okrivljenog kazni po zakonu, izreknu mu mere bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezno lečenje narkomana, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari