PALATA PRAVDEfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Nakon Zaštitnika građana i Više tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da ispita da li je u slučaju zapuštanja osmogodišnjeg deteta bilo propusta institucija.

Kako su saopštili iz tužilaštva, oni su dali nalog policiji da ispita ima li eventualnih propusta u radu institucija u vezi sa slučajem zapuštanja osmogodišnje devojčice koja je sa ocem živela u Mirijevu.

Nalog za prikupljanje podataka i obaveštenja dalo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu koje je nadležno za provere rada i postupanja institucija.

“Policija treba da izvrši provere u cilju ispitivanja ima li elemenata krivičnog dela Nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove”, saopštili su iz Višeg tužilaštva.

Istragu u ovom slučaju koja se tiče krivičnog dela porodično nasilje i dokaznih radnji za zapuštanje i zlostavljanje deteta nastavlja da vodi Prvo osnovno tužilštvo u Beogradu.

Podsetimo, mediji su danima izveštavali o slučaju deteta koje je pronađeno u stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Policija je o detetu obaveštena od žene koja je prijavila porodično nasilje. Nakon nekoliko dana potrage, otac deteta koji se sumnjiči za nasilje u porodici i zlostavljanje deteta je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari