Višesatna čekanja na graničnim prelazima 1Foto: N1 (Arhiva)

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, višesatna zadržavanja se i dalje beleže na graničnom prelazu Horgoš, pa se ka Mađarskoj savetuje korišćenje prelaza Kelebija ili Bački Breg, kao i manjih prelaza koji su otvoreni od 7-19h, saopštio je Auto-moto Savez Srbije.

Na Hrvatskoj granici čekanja su umerenija, pa se na Batrovcima sa naše strane za izlazak iz zemlje čeka do pola sata, međutim, ukoliko dođe do zadržavanja AMSS savetuje korišćenje prelaza Šid, Sot ili Bačka Palanka.

Na graniici sa Crnom Gorom, na Gostunu, kao i na Makedonskoj granici, na Preševu, saobraćaj je pojačanog intenziteta i zadržavanja se kreću u intervalima od 30-60 minuta, dok se na Gradini sa Bugarskom može očekivati manji broj vozila, kao i kraća čekanja.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučujemo korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Web kamere, koje u svakom trenutku na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, navodi se u saopštenju AMSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari