Viši sud u Beogradu objavio presudu u predmetu "Automafija - estrada" 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Viši sud u Beogradu danas je objavio presudu u predmetu „Automafija – estrada“, a čije su vođe Zoran Janković i njegova nevenčana supruga Tatjana Mioković, kradena vozila prodavali pripadnicima srpske estrade.

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, optužnica je podignuta protiv Janković Zorana, Bakalić Maria, Jarić Milana, Lovrić Gorana, Tarajić Boška, Molnar Zoltana, Mioković Tatjane, Ćirić Ivana i Miščević Mladena, a juče donetom presudom svi su proglašeni krivima.

Okrivljeni su proglašeni krivima da su, kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe, izvršili više krivičnih dela, među kojima je i falsifikovanje isprava, kao i pranje novca.

Zoran Janković osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest meseci, kao i na novčanu kaznu u iznosu od milion dinara.

Njegova supruga, Tatjana Mioković osuđena je na dve godine i dva meseca zatvora, kao i tristahiljada dinara novčane kazne.

Mario Bakalić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i novčanu kaznu od sto hiljada dinara, dok je Milan Jarić osuđen na tri godine i osam meseci zatvora i četristo hiljada dinara.

Na tri godine zatvora i sto hiljada dinara novčane kazne osuđen je Goran Lovrić, dok je Boško Tarajić osuđen na pet godina i šest meseci zatvora i pola miliona dinara novčane kazne.

Zoltan Molnar dobio je kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora i novčanu kaznu od sto hiljada dinara, Ivan Ćirić tri godine i šest meseci zatvora i novčanu kaznu od trista hiljada dinara, Mladen Miščević dobio je tri godine i šest meseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od trista hiljada dinara.

Prilikom objavljivanja presude, predsednik veća ukratko je saopštio razloge presude, a protiv iste dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, kako je ranije navedeno u saopštenju tužilaštva, njima se na teret stavljalo da su nakon pribavljanja motornih vozila koja potiču iz krivičnih dela, u okviru organizovane kriminalne grupe prikrivali njihovo poreklo falsifikovanim ispravama, preduzimali radnje radi carinjenja i potom ova vozila prodavali ostvarujući znatne prihode.

Kako je ranije pisao portal Nova.rs, Tatjana Mioković, kuma Lepe Brene, koja je proglašena „kraljicom estradne auto-mafije“ je sa nevenčanim suprugom Zoranom Jankovićem i drugim okrivljenim osobama učestvovala u trgovini skupocenim ukradenim automobilima, a bila je zadužena da vodi računa da ih policija ne razotkrije, ali i da finansira falsifikovana dokumenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari