VJT: Angažovali maloletnu devojku za prenos droge iz Novog Pazara 1foto EPA/ARMIN WEIGEL

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu danas su saslušani osumnjičeni I. M. i U. M. (23) zbog sumnje da su zajedno sa 16-godišnjom devojkom, prenosili i držali više od 18 kilograma marihuane.

I. M. se na saslušanju branio ćutanjem, dok je U. M. priznao izvršenje krivičnog dela, saopštilo je VJT.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor.

Prema maloletnoj osumnjičenoj postupak je razdvojen i vodi se pred Odeljenjem za maloletnike.

Osumnjičenima se, kako navodi VJT, na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, po prethodnom dogovoru s U. M, maloletna osumnjičena se, noseći prazan kofer, 12. avgusta autobusom odvezla u Novi Pazar, gde ju je sačekalo, za sada, nepoznato lice, od kojeg je preuzela 18 većih PVC paketa sa marihuanom i spakovala ih u kofer.

Sutradan se u jutarnjim časovima s navedenom drogom iz Novog Pazara vratila u Beograd, pa se s autobuske stanice prevezla na lokaciju na kojoj ju je sačekao U. M. i od nje preuzeo kofer sa marihuanom ukupne neto mase 18.483,95 grama.

Nakon toga je U. M, kako se sumnja, kofer s opojnom drogom odneo kod I. M. u stan, u kojem su radi dalje prodaje držali još sedam PVC kesica s marihuanom, dva džointa, grumen biljne materije ukupne neto mase 153,86 grama, kao i jednu digitalnu vagu i metalnu posudu sa kokainom u količini od 0,09 grama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari