VJT: Unapređenje institucionalne podrške žrtvama trgovine ljudima 1Foto: bg.vi.jt.rs

U cilju unapređenja saradnje prilikom procesuiranja i postupanja u krivičnim postupcima za krivično delo trgovina ljudima, Više javno tužilaštvo u Beogradu organizovalo je danas sastanak sa predstavnicima svih relevantnih institucija u lancu zaštite i podrške žrtvama trgovine ljudima, koja je često posledica porodičnog nasilja.

Sastanak je ispred Višeg javnog tužilaštva vodila Кoordinatorka za rodno zasnovano nasilje, uz aktivnu ulogu zamenika Višeg javnog tužioca, koji je i kontakt tačka za praćenje trgovine ljudima, saopštilo je VJT.

Sastanku je prisustvovao predstavnik MUP, Direkcije policije, Кancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, kao i predstavnice Centra za zaštitu trgovine ljudima i organizacija civilnog društva „Atina“ i „Astra“.

Tokom sastanka, učesnicima je predstavljena studija slučaja, o kojem se diskutovalo u cilju razmene iskustava, unapređenja saradnje i postupanja u sprečavanju i rasvetljavanju krivičnih dela trgovina ljudima.

Takođe su predstavljene aktivnosti koje je Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzelo u ranijem periodu u cilju unapređenja položaja svih žrtava rodno zasnovanog nasilja, pa tako i žrtava trgovine ljudima.

U Višem javnom tužilaštvu podsećaju da se ovih dana obeležava i “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”, te je današnji sastanak bio jedinstvina prilika da se i široj i stručnoj javnosti pošalje jedinstvena poruka da je borba protiv svih oblika rodno zasnovanog nasilja primarni cilj svih nadležnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari