Vlada formirala Koordinacionu grupu za saradnju sa medijima 1Vlade Srbije Foto: Stefana Savić

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluke o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja u Srbiji i obrazovanju Koordinacione grupe za saradnju sa medijima, a prvi sastanka Radne grupe biće održan 25. juna.

Radna grupa radiće na izradi Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja, kojim se bliže definiše ova oblast u narednih pet godina, saopštila je Vlada Srbije.

Za predsednika Radne grupe imenovan je Dejan Stojanović, kao predstavnik Ministarstva kulture i informisanja.

U radnoj grupi će biti devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, a osam predstavnika držve.

Članovi Radne grupe su Jelena Tanasković iz Ministarstva finansija, Saša Mogić iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Marija Kovačević iz Komisije za zaštitu konkurencije, Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Jelena Marković iz Uprave za javne nabavke, Dejan Raketić iz Republičkog sekretarijata za javne politike, Radomir Ilić iz Ministarstva pravde i Atila Marton, kao predstavnik Pokrajinske vlade.

Kao predstavnici medija, članovi Radne grupe su Dalila LJubičić, predstavnik Asocijacije medija, Nino Brajović, predstavnik UNS, Maja Raković predstavnik RAB, Tanja Maksić predstavnik Asocijacije onlajn medija, Vukašin Obradović iz NUNS, Stojan Marković predstavnik PU Lokal pres, Jelena Kleut predstavnik NDNV, Boban Tomić ispred ANEM i Dragana Čabarkapa ispred SINOS.

Koordinaciona grupa za saradnju sa medijima obrazuje se sa ciljem da kroz saradnju sa Timom za dijalog, koji će formirati medijska i novinarska udruženja, radi na unapređenju odnosa sa medijima i rešavanju otvorenih pitanja medija u Srbiji.

Kopredsednici Koordinacione grupe su Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije i Jelena Kovačević, savetnica za medije predsednice Vlade Srbije.

Koordinaciona grupa radiće u sastavu Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.