V.D. tužilac i dalje u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru 1 Foto: Senko Župljanin

Novopazarsko Osnovno tužilaštvo, do daljnjeg, imaće v.d. tužioca, jer je republička vlada poništila konkur za izbor osnovnog tužioca u ovom gradu.

Konkurs je poništen, kako je navedeno u odluci objavljenoj u Službenom glasniku, zato što Državno veće tužilaca (DVT) nije dostavilo listu kandidata za izbor na tu funkciju.

Na konkurs DVT, prijavila su se četiri kandidata, tri iz pravosuđa i jedan iz opštinske administracije.

Na konkursu je ocenjivana stručnost i program organizacije i unapređenja rada u tom organu. Kandidati su mogli da osvoje maksimalno 79 bodova.

Po tim kriterijumima, prvi na rang listi sa 66 poena je zamenik višeg tužioca u Novom Pazaru Edis Arifović, koji je, pre nekoliko godina, bio kandidat za zamenika republičkog tužioca za ratne zločine.

Muhedin Dedeić, zamenik u Osnovnom tužilaštvu, bio je na drugom mestu sa 62 poena, a 61,6 bodova imao je drugi zamenik u tom tužilaštvu Samir Bakić.

Na četvrtom mestu, sa 44 poena, bila je Jasmina Elesković, likvidaciona upravnica u tutinskom Javnom preduzeću ya urbanizam i planiranje.

Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru, od septembra prošle godine, ima v.d. tužiteljku zbog odlaska u penziju tužioca Nermina Koškovca.

Dok se ne izabere novi šef Osnovnog tužilaštva, u statusu v.d. ostaje Fatima Dacić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari