Bilčik: Nova vlada da se fokusira na vladavinu prava

Izvestilac za Srbiju Evropskog parlamenta govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Svaka vlada je odavno trebala da se pozabavi vladavinom prava, a nijedna nije. Vi sada ponovo ponavljate isti zahtev, pri čemu ne uviđate da ova vlada neće promeniti baš ništa. Nastavlja se kontinuitet, reče premijerka.

    1. Не шали се овај господин,он нас зајебава.Замислите владавину права за Јевреје у Немачкој тридесетих година прошлог века.

      1. To je ludost i porediti jer do sada ne bi postojao ni Danas ni Solakove tv stanice, 500 kanala na Youtubu i stotine hiljade blejaca na Twitteru koji po ceo dan ruse Vucica… Tako da, budimo realni malo..

  2. Gospodine,jel vi se malo šalitze sa nama koja Vlada,prvo SNS je trebao da predloži Premijera a Premijer da bira Ministre.Ovako Vučić sam bira i Premijera i Ministre.U kojoj to zemlji u Evropi još ima.

  3. Očigledno je da EU odgovara razvoj političke situacije u Srbiji, koju je ona uz pomoć Vučića i njegovih gospodara, kreirala. Pokvareno, do zla Boga.

    1. Covek se ne šali niti vas za… bava, pročitao je ono što mu je spremljeno i eto toliko njega i EU zanima Srbija i vladavina prava u Srbiji. Na vrlo mučan način ćete shvatiti da je EU Spremna da Srbiju ovakva kakva je sada primi ukoliko joj to bude odgovaralo. Ako želite pravnu državu, morate je sami napraviti a istorija kaže da revolucija nikada nije napravila vladavinu prava već je samo postavljala temelj da se mukotrpnim i dugogodisnjim radom dodje do demokratskom društva. 2000 ite smo imali neku polurevoluciju, od tada do danas progresivno tonemo, u jednom trenutku cemo udariti u dno a nakon toga imamo opciju da krenemo napred ili da nas prekrije mulj…. Na zalost sve mi mirise na mulj.

  4. Koja vladavina prava .
    Njima odgovara ovakvla vlast u Srbiji da im radimo ko kmetovi strucni da im rade po bolnicama .
    Kako smo mi glup narod opasno .

  5. Ne moze se govoriti o vladavini prava kada predsednik Srbije krsi Ustav pune tri godine, kako u pogledu ostanka na funkciji predsednika stranke, tako i pogledu obavljanja poslova iz nadleznosti Vlade. Ceo javni sektor je u rukama partije na vlasti, institucije, kao i mediji sa nacionalnom frekvencijom. Imali smo izbore na kojima je predsednik Srbije bio nosilac liste politicke stranke, iako mu to Ustav zabranjuje. Na kraju smo dobili jednostranacki parlament. Ima li to veze sa vladavinom prava?

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.