Stojiljković: U Srbiji je sistem korumpiran

Negativan izveštaj GRECO o borbi Srbije protiv korupcije

Ostavite komentar


  1. Da parafrazim bivseg predsednika S. Milosevica – ako ne umemo da radimo, umemo bar da korumpiramo i da krademo!

  2. Ovde govorim o korupciji i organizovanom kriminalu u tuzilastvu u sprezi sa privatnim zdravstvom. Krivicna prijava na dva teska krivicna dela protiv zdravlja ljudi i ubistvo sa predumisljajem nelecenjem, posle dve godine odbijena BEZ ISTRAGE. Svim zakonskim pravnim sredstvima i lekovima prituzila sam od VJT Novi Sad, preko AJT Novi Sad do Republickog javnog tuzioca. Ni jedna radnja na rasvetljavanju mojih sumnji, da je za smrt mog supruga krivo medicinsko osoblje privatne bolnice „Global“ Novi Sad . VJT i AJT Novi Sad su izvrsili opstrukciju krivicnog postupka i sprecili su istragu. Sve to stoji objavljeno i na portalu 021 . Za 6 meseci, ni jedna institucija u sistemu Republike Srbije ne nalazi za shodno da se provere moje prijave. Sta dalje reci. Ne treba nama usaglasavanje sa EU. Ne. Nama treba nekorumpirano pravosudje.
    Kada bi se sprovela ISTRAGA po krivicnoj prijavi VJT Novi Sad br.KT 464/16, i utvrdilo da ja nisam u pravu, ja bi odustala od ovakvih objava koji idu na stetu nase Drzave. Do tada, do kraja zivota dokazivacu pogubnost koruptivne veze zdravstva i tuzilastva. I poslednje ali i najvaznije: Tuzilacki organi bi trebalo da za „UVREDE“ podnesu krivicnu prijavu protiv mene. ZASTO TO NE CINE. ZNAJU STA JE ISTINA I BOJE SE SVOJE UMESANOSTI DA SE ISTINA SAKRIJE , A LEKARI LECIOCI ZASTITE OD KRIVICNOG GONJENJA.

    Ocekujem reakciju nadleznih organa.

    Slavica Dokmanovic. dipl.pravnik u penziji

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.