Zašto se 60 odsto Francuza protivi članstvu Srbije u EU

Studija o raspoloženju javnog mnjenja u Francuskoj o proširenju Unije na Zapadni Balkan

Ostavite komentar


  1. I kod nas je podrška pridruživanju EU otprilike ista, tako da se u tome slažemo…

    1. S tom razlikom Nole, sto srbiji treba Evropa ali Evropi ne treba ovakva srbija.

        1. Bili ste tamo skoro? Videli putnu i ostalu infrastrukturu? Znate prosecna primanja tamo? Ili ste samo spremni da prosipate neznanje i predrasude.

          1. Ja sam iz Hrvatske, ceste su bile visestruko bolje od srpskih i pre ulaska u EU, plate jesu oko 5500 kn/720e prosek ali su cene vece. Nezaposlenost i manjak kvalitetnog posla je i dalje visok, jedina dobra stvar ulaska u EU su europski papiri sa kojima mozemo van.

          2. Ovakvi tekstovi su za zaludjivanje masa oni ni neznaju gde je bslkan niti ih zanima

          3. @majmune
            Nemate vi bolje puteve sad, a za 10 godina će te biti u zaostatku za 1000km auto puta za Srbijom, a tome treba dodati da su ovo Srpski auto-putevi, a ne privatni kao kod vas i Madjara.

        2. E,mor Radosave oni dobiše 12 milijardi € bespovratno,što mi nemožemo imat nikad a možda ni tad

        1. Ne, Dusane, covek nije svesan nego samo prica sta je video a katastar i druge sluzbe nije ni spomenuo. Ostavinsku raspravu zavrsavate u roku 15 dana bez advokata i bez problema sa uknjizbama a ti i dalje pricaj i protivi se u prazno

      1. Treba Evropi ovakva Srbija kao trziste, mnogo vise nego st Srbiji treba birokratski davez koji bez blagoslova Amerike nista ne sme da uradi.

    1. Prvo. ovakva EU kakva se pokazala u pzvoj kriznoj situaciji kao šta je covid,ne treba nikom. Drugo, da li si primetio da si EU pisao velikim slovom, a Srbija ,malim. Da li je po sredi greška, namerno,zbog nepoštovanja ili je u pitanju tvoja polupismenost?

  2. Trebalo im je objasniti da su tenzije na Balkanu najvećim delom posledica delovanja njihovih političara. Animozitet je obostran.

  3. Crna Gora i Sev. Makedonija u jednom grupi a Srbija, B i H i Albanija u drugom? Po kim to kriterijumu, mozete li da lojasnite? Zivo me zanima koji to kriterijumi svrstavaju ove drzave u dve posebne grupe.

  4. Uradjeno ispitivanje koliko njih je protiv uclanjenja “ kosova“? Zasto nije uradjeno tako za svaku pojedinacnu zemlju. Svaka zemlja vodi svoje pregovore. Zasto su napravili grupe?

    1. Francuzi su bili sa Englezima najaktivniji u zločinu 1999.,ostali su isti,samo smo mi ograničeni i to ne možemo da shvatimo.

  5. Kakva EU RASPAD zivim u tz EU no verujte za dve godine Balkan ce biti Sve I sjaj za EU ni ona nece dugo trajati na ovaj nacin

  6. 90 % Srba je protiv EU bez drugih naroda i zasto se cuditi Francuzima. Zasto nema referenduma o EU ?

    1. Razocaram se kad vidim toliki broj negativnih komentara o EU. a citam ih na Danas-u , listu koji promovise Evropske vrednosti i slobodu govora. DOk sam ziv bicu za EU iako sam odavno otisao iz Srbije.

  7. Da bi neko usao u neku zajednicu normalno je da ta zajednica ima uslove. Trebalo bi da budu za sve isti, ali nisu, na zalost i to je los znak. S druge strane valjda i mi – Srbija treba da imamo neki svoj uslov a minimalni uslov je nas prime kao drzavu Srbiju onskvu kakvu su priznale OUN.
    Negativan odgovor na to pitsnje prekida svaku dalju pricu na tu temu. A sad ce neko reci a evrposke vrednosti? A koje du to vrednosti a da mi ne znamo za njih i da ih ne razvijamo sami?
    Ako nismo sposobni za to onda je iluzija da ce neko nesto da nam da.
    Koji se drzava odrekla svoje teritorije da bi usla u EU?
    Gospodo objavite ovo pitanje i svaki odgovor na njega.

  8. Резултат је овакав зато што су тенденциозно постављана питања…нису питали конкретно за Србију, већ за скуп неких земаља…да су питали посебно за Србију, посебно за Албанију, верујем да би резултат био драстично другачији…

  9. Стара изрека каже
    Овакви каки јесмо
    Ни за где смо
    нисмо

  10. Prvo i osnovno pitanje koja je svrha takvih istrazivanja, kada se zna da je odluka da se neka zemlja prikljuci uniji pre svega politicko pitanje a posle svega sve ostalo. Drugo Srbija sa svojim sistemom jedan covek jedna vlast, dugo nece zadovoljiti i jedan od kriterijuma te nakaradne tvorevine. Srbi jednostavno vole vodu, i to su pokazali kroz svoju istoriju a ne cene demokratiju tako da je i pitanje sta ce tamo. Uopste je zato nejasno ko se jos pametan bavi svim tim. PA zar posle 20 godina, nije svakom jasno da od te price nema nista. Niti mi trebamo njima, takvi kakvi smo, ali niti oni trebaju nama…

  11. Znate li sta je to ‘spinovanje’?!
    To je kada potomcima onih sa kojim su njihovi pradedovi pretrcavali Kajmakcalan u krvi i pod kisom bugarskih metaka, objasnite kako ih tamo ‘Francuzi nece’, a onda u celom tekstu ne pominjete vise nikakvu Srbiju nego nekakav ‘Zapadni Balkan’, pun muslimanskih i albanskih dzihadista koji bi u EZ?!?!?! (A odlicno znamo sta prosecni Francuz, posle stotina teroristickih zrtava misli i oseca o svojim muhamedanskim sugradjanima).
    Da nije STANDARDNI ruzni idiotluk, ovo bi bila cista uvreda.
    NI SRBI NECE SA TIM VASIM ‘ZAPADNIM BALKANOM’ MEDJU FRANCUZE!!!

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.