Vladika Grigorije: Autokratija na Balkanu u terminalnoj fazi

Ostavite komentar


  1. Vladika je potvrđeni stručnjak za biznis u kom ništa nije bilo ni transparentno ni demokratski jasno.

    1. Kakav biznis i zašto bi bilo čiji biznis bio transparentan, i vaš i moj, ako ulažemo i rizikujemo svoj novac za razliku od javnih službenika koje MI plaćamo da rade u našem interesu?!? E, oni su dužni da polažu račune. I kakav vam je to „demokratski“ biznis?
      🙂

    2. Bitno je da tvoj ,,vladika,, sve transparentno i precizno dela. Bez dana radnog staža postade sveznalica i preporuči sebe za novoga patrijarha..
      Pre nego što se zagrceneš od te salame, ne pominji Grigorija bez preke potrebe, bedo ljudska.

    3. Zašto čoveku koji se zavetovao Bogu treba novac.a vladika zna da će na ispovest kad tad.

  2. Vladika je u nacelu u pravu, al je potpuno pogresno i povrsno predstavio jedan kompleksan dogadjaj iz nase proslosti. Neslusanje neistomisljenika je mnogo starije od Golog Otoka i komunista. Davno pre njih su pucnji u skupstini kraljevine Jugoslavije bile posledica nemogucnosti slusanja svojih politickih protivnika. A pre tog, ubistvo kraljevskog para Obrenovic, a pre tog pokusaj ubistva Milana Obrenovica i ubistvo Mihaila Obranovica. Ili, stavise, zatiranje Napredne Stranke od strane Pasicevic radikala krajem 19og veka. Bice kako je neslusanje neistomisljenika i klizenje u autokratiju staro skoro kolko i nasa drzava.

  3. Reci narodu šta si radio u manastiru Tvrdoš , nadomak Trebinja. Reci slobodno….

    1. Nenad, vi kao i mnogi koji komentarišu ovde mašate temu i komentarišete pisca teksta a ne iznosite argumente za i protiv napisanog.

      1. Vladika Grigorije je došao u Tvrdoš u mantiji, kao najbolji student bogoslovskog fakulteta i završenih postdiplomskih studija u Atini, otišao je u mantiji, ništa sa sobom nije ponio.
        Pravo pitanje je šta je ostalo iza njega.
        To su obnovljene i izgrađene nove crkve, pomirenje sa susjedima.
        Na njegovom hirotonisanju u Diseldorfu,svi prisutni nisu mogli ući u manastir, bili su predstavnici svih konfesija iz BiH, predstavnici vlasti susjednih država, za kratko vrijeme doveo je u red manastirske poslove, prihvatili su ga pravoslavci različitih nacionalnosti i posećuju njegove liturgije.
        U međuvremenu je izdao knjigu,na čijoj promociji su bili mnogi srpski intelektualci koji žive na zapadu, među ostalima poznati pisac Vladimir Pištalo i vrlo povoljno je govorio o knjizi.
        A šta vi hoćete da kažete, kakve tračeve podmećete i pitate li se da li ste pozvani da blstite jednog od najobrazovanijih i najcenjenijih srpskih vladika.

    2. U Tvrdošu je Bogu služio. Kao što mu i danas služi. On pravovjeruje. Nema druge bogove kao Vi.

Ostavite komentar


Društvo

PALATA PRAVDE

Održano pripremno ročište po tužbi dečaka ranjenog u „Ribnikaru“

U Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište u parničnom postupku protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Ovu parnicu podneo je dečak J. D. koji je ranjen u pucnjavi, odnosno njegovi roditelji kao zakonski zastupnici, i to za naknadu štete usled fizičkog i psihičkog bola i pretrpljenog straha. Sledeće pripremno ročište zakazano je za 31. maj.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.