Vladimir Obradović podneo zahtev za smenu Šapićeve saradnice osumnjičene za proneveru novca namenjenog deci 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste Srbija Protiv nasilja Vladimir Obradović podneoje zahtev za smenu saradnice Aleksandra Šapića koja se sumnjiči za proneveru novca namenjenog deci.

„Podneli smo zahtev za smenu v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandre Čamagić koja se sumnjiči da se bogatila na račun bezbednosti naše dece“, naveo je Obradović na društvenoj mreži X.

On je dodao da to što je još jedan Šapićev saradnik osumnjičen za proneveru pet miliona evra nije iznenađenje „jer ova gradska vlast počiva na korupciji što dokazuju i snimci razgovora Šapićevog šefa kabineta“.

„Zahtevaću i da se odlazeći gradonačelnik Aleksandar Šapić izjasni o ovom predlogu i kaže javnosti ko je predložio gospođu Čamagić i ko treba da snosi političku odgovornost, ne samo za još jednu proneveru, već i za vršnjačko nasilje u kome je samo u poslednjih deset dana u jednom detetu slomljen nos, a drugo je izbodeno nožem“, istakao je Obradović.

Podestimo, o proneveri novca namenjenog socijalno ugroženim kategorijama i deci posao je BIRN.

Mreža fantomskih organizacija lažirala je izveštaje i izvlačila milione iz budžeta na javnim konkursima namenjen mladima, porodicama i ženama. U finansiranju ove grupe je godinama učestvovala bliska saradnica Aleksandra Šapića Aleksandra Čamagić, preneo je BIRN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari