Vlašković: Napad nije ničim izazvan, išli smo u šumu po drva 1Foto: Screenshot/YouTubeKoSSev

Dragiša Vlašković sa severa Kosova danas je, opisujući incident u kome je Specijalna kosovska policija pretukla njega i još dvojicu sunarodnika, izjavio da napad nije bio ničim izazvan i da su napadnuti kad su išli u šumu po drva, „da zarade neki dinar“, a ne na blokadu puta.

Vlašković je u izjavi za portal KoSSev rekao da je sa još dvojicom Srba pošao u selo Gornje Varage i da su kod mesta Kopilovići, na oko 50 metara ispred sebe, ugledali Specijalnu kosovsku policiju sa borbenim vozilima.

Pošto su videli da nema prolaza, dodao je Vlašković, njih trojica su se okrenuli i pošli nazad svojim kućama, ali su ih pripadnici Specijalne kosovske policije, kako je objasnio „pojurili i počeli da viču“ zbog čega je Vlašković podigao ruke uvis.

Dvojica iz Specijalne kosovske policije su ga uhvatila i „bacila na asfalt“, a zatim ga „udarili čizmom“ zbog čega je „izgubio vazduh, jedno dva minuta“.

Tada su mu rekli da ustane i njega i njegove komšije „držali pola sata na sred asfalta, iz čista mira ih tukli, psovali mi majku i oca“ i pretili da će ga „ubiti i zaklati“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari