Dvojica Srba povređenih kod Brnjaka imaju teške telesne povrede 1Foto: BETAPHOTO AP Photo/Marjan Vučetić)

Dvojica od trojice Srba, koje su kod Brnjaka pretukli pripadnici specijalne kosovske policije, trenutno su na odeljenju hirurgije i imaju teške telesne povrede koje su im nanete na telu i licu i najverovatnije su nastale udarcima od kundaka oružja i nogu, rekao je za Kosovo onlajn direktor KBC u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

„Oni su trenutno na odeljenju hirurgije na daljem lečenju. Sprovedena je preliminarna dijagnostika i ne mogu da se izjasnim da su sada trenutno u stabilnom stanju, jer svakog momenta pratimo njihovo stanje. Očekujem da ćemo završiti svu dijagnostiku u večernjim satima. Pored fizičkih povreda doživeli su težak psihički stres koji je vrlo teško izlečiv“, kazao je Elek.

Elek je naveo da je KBC u mogućnosti da povređenima pruži neophodnu pomoć, s obzirom na to da je otežan transport preko prelaza.

Policija Kosova demantovala je danas da su njeni pripadnici u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba.

Pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napala su trojicu lokalnih Srba Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova, koji nisu imali veze sa protestima, već su išli da seku drva saopštilo je Kosovo online.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.