Kosovska Mirovica

Protest zdravstvenih radnika u Kosovskoj Mitrovici

U krugu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici za danas u podne najavljen je miran protest zdravstvenih radnika zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

Protesti Srba u više mesta na KiM protiv „terora Prištine“

U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas su održani jednočasovni protesti protiv „policijskog i političkog terora Prištine“, javlja RTS i prenosi da su predstavnici Srpske liste naglasili da Srbi time šalju poruku da žele da žive mirno i dostojanstveno.

Kamenovan taksi Albanca

Nepoznate osobe gađale su danas kamenjem taksi vozilo kosovskog Albanca u Severnoj Mitrovici, u Ulici Lole Ribara, polomivši pri tom staklo, potvrdila je kosovska policija.

Skupština ZSO imaće pravo na izmene i dopune Statuta

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) danas je, razgovarao sa predsednicima skupština opština sa srpskom većinom o budućoj strukturi i nadležnostima ZSO, kao i mogućim modalitetima saradnje sa lokalnim samoupravama.

U kosovskom parlamentu nema prevoda na srpski

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije saopštili su da danas u kosovskom parlamentu nije bilo prevoda na srpski jezik, nakon što su srpski poslanici napustili zasedanje.

Kočnica formiranju ZSO što se dve strane ne sastaju

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština sastao se danas sa ministrom administracije lokalne samouprave Ivanom Todosijevićem i informisao ga o dosadašnjem toku rada na nacrtu statuta Zajednice.