Vlasnicima lokala na užičkoj autobuskoj stanici juče su dobili vodu. Užički Vodovod prekinuo je u utorak isporuku vode Autobuskoj stanici, u kojoj se nalazi i tržni centar, čiji prostor koristi više od sedamdeset vlasnika i korisnika poslovnog prostora. Problem je, kako kažu u tom javnom preduzeću, pored duga vlasnika za utrošenu vodu od oko 400.000 dinara i taj što se preduzeće Raketa – putnički saobraćaj, koje je nekada gazdovalo tim objektom, pre nekoliko meseci zvanično odjavilo kao potrošač, a novi se još nije prijavio Vodovodu.

 Dok se novi korisnik usluga ne prijavi i dok se dug ne izmiri, neće biti vode, poručili su iz Vodovoda. No, bez vode su ostale lekarske ordinacije, jedna radio stanica, mnoštvo kafana, prehrambene radnje, prodavnice brze hrane. Problem je dodatno bio uvećan i time što je nakon isključenja vode republička sanitarna inspekcija najavila da će privremeno zatvoriti ugostiteljske objekte na Autobuskoj stanici, jer ne ispunjavaju uslove za obavljanje te delatnosti, zbog nedostatka vode.

Problem je nastao početkom februara kada je Raketa – putnički saobraćaj obavestila Vodovod da se odjavljuje kao potrošač i zatražila da se Autobuskoj stanici obustavi isporuka vode. U tom zahtevu poslovodstvo Rakete navodi da nije postiglo dogovor sa korisnicima poslovnih prostora i da bi ubuduće sa njima Vodovod trebalo da uredi te odnose.

Milomir Sredojević, direktor Vodovoda, rekao je Danasu da Raketa nije platila dug od 2005. godine, a da od septembra prošle godine dug iznosi 1.675.000 dinara, bez sudskih taksi i zateznih kamata, te da je zbog toga utužena, ali da vlasnici lokala duguju oko 400.000 dinara.

– Nakon Raketinog zahteva, obavestili smo sve korisnike lokala na Autobuskoj stanici da ćemo isključiti vodu ukoliko se ne organizuju, kako bismo znali kome da ispostavljamo račune – kaže Sredojević i tvrdi da je užički Vodovod pokazao dobru volju time što je vodu isključio skoro tri meseca od Raketinog zahteva i niza upozorenja.

Vlasnici i korisnici lokala osnovali su udruženje, a njegov predsednik Dragoslav Popadić kaže da većina korisnika ne spori dug od 400.000 dinara, ali da ima i onih koji ne žele da plate.

Biće još isključenja

Milomir Sredojević kaže za Danas da je Vodovod još 13. maja obavestio Gradsku upravu i gradonačelnika da će obustaviti isporuku vode i to ne samo Autobuskoj stanici. – Isporuku vode prekinućemo i fudbalskim klubovima Zlatibor, zbog duga od 359.000, Sloboda koja duguje 32.000 i Jedinstvo zbog duga od 411.000 dinara. Svi sportski klubovi dobijaju određeni novac iz budžeta, pa je stav gradske vlasti da od te sume plate dug za vodu – rekao je Sredojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari