VOICE: Gradski sekretar za kulturu Beograda Ivan Karl na platnom spisku RTV-a 1Foto: Aleksandar Ćuk

Sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl honorarno je angažovan u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) na poslu veb kolumniste.

Za ovaj posao menadžment pokrajinskog javnog servisa mu mesečno plaća 100.000 dinara, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Kako se može pročitati u imovinskoj karti funkcionera na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Ivan Karl je na RTV-u angažovan od 1. oktobra 2018. na poslovima web kolumniste i komentatora, ali od tada do danas zapravo nije objavio niti jednu jedinu kolumnu ili komentar, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Pregledom arhive sajta RTV-a može se uočiti da je Karl pisao kolumne o filmskoj umetnosti u rubrici „Filmski almanah“, ali je poslednji takav tekst objavio 29. septembra prošle godine, dakle nekoliko dana pre nego što je sklopio novi poslovni angažman sa pokrajinskim javnim medijskim servisom, piše VOICE.

Pre najnovijeg angažmana u vrednosti 100.000 dinara Ivan Karl je od 2015. u pokrajinskom javnom medijskom servisu bio „savetnik za licencni program“.

Ivana Karla je 13. oktobra 2018. Skupština grada Beograda izabrala za gradskog sekretara za kulturu, kada je njegova prethodnica Ivona Jevtić imenovana za v. d. direktora Muzeja Nikole Tesle.

Karl je tako postao treći beogradski sekretar za kulturu za veoma kratko vreme, pošto je pre Jevtićeve tu funkciju obavljao aktuelni ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari