VOICE: Pet kandidata za generalnog direktora RTV 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Na konkurs za generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine (RTV) prijavilo se pet kandidata, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE u toj medijskoj kući.

Iz RTV, pozivajući se na proceduru, nisu želeli da navedu ko se sve kandidovao, piše taj portal.

VOICE je naveo i da je od više izvora saznao da su prijave podneli penzionisani šef Centralnog deska RTV Budimir Marković i nekadašnji čelnik Opštine Kula, pokrajinski poslanik a trenutno službenik u Pokrajinskoj vladi Željko Dvožak,

Konkurisala su, po navodima tog portala, i trojica reditelja sa RTV – Dragan Guzijan (nekadašnji urednik NS plusa, TV Politika i TV Super) kao i Zoran Cvetković i Slobodan Mojak.

Konkurs je trajao od 1. februara do 3. aprila u ponoć, a za VOICE je nezvanično rečeno da se formalno još čekaju prijave koje su eventualno poslednjih dana roka poslate poštom.

Sva petorica kandidata su potvrdila za VOICE da su se prijavili na konkurs, a Dvožak je precizirao da je prijavu poslao poštom u petak.

Zbog mogućnosti da stignu i prijave poslate poštom, VOICE-u je nezvanično rečeno da će konkursna komisija sledeće sedmice, najverovatnije 11. aprila, razmotriti pristigle prijave.

Nakon trijaže, u kojoj će komisija utvrditi ko od prijavljenih ispunjava tražene uslove, kandidati koji su prošli bi trebalo da budu pozvani na razgovore sa članovima Upravnog odbora RTV.

Nakon toga bi to telo trebalo da donese odluku o imenovanju novog generalnog direktora.

RTV nema imenovanog generalnog direktora od 7. jula 2021, kada je istekao mandat Miodragu Koprivici.

Nakon isteka mandata Koprivice, rukovođenje preuzima njegov zamenik Jožef Klem, kojeg je tek 5. jula 2022. Upravni odbor postavio za vršioca dužnosti generalnog direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari