VOICE: Vlasnik portala Istraga.rs koji proganja protivnike režima - poslovni partner Lava Pajkića 1Foto: Printcreen

Vlasnik domena na kojem se nalazi internetski portal Istraga.rs, koji od svog osnivanja na najgrublji način vređa i kleveće novinare, aktiviste nevladinih organizacija i opozicione političare je izvesni Luka Rakočević, suvlasnik firme u kojoj polovični vlasnički udeo ima i Lav Pajkić, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE, www.voice.org.rs).

Vlasnik domena Luka Rakočević je stanovnik Beograda, sa adresom i ličnim podacima koji su poznati redakciji VOICE-a, a do ovih podataka VOICE je došao posredstvom Osnovnog suda u Novom Sadu.

Daljom proverom VOICE je došao do saznanja da Rakočević ima vlasnički udeo u firmi Best Vision Productions, koja se povezuje sa Lavom Pajkićem. Oni su u toj firmi suvlasnici sa po 50 odsto udela i osnivačkim kapitalom od po 50 dinara.

Lav Pajkić je autor ostrašćenih medijskih sadržaja uperenih protiv protivnika režima u Srbiji, koji su putem navodno satirične jednosatne emisije „Kontravizija“ namenjeni gledaocima tabloidne televizije Pink.

VOICE saznaje i da je direktor Best Vision Productions izvesni Sebastian Kaplarević iz Zemuna, koji samostalno zastupa ovo društvo sa ograničenom odgovornošću. Vlasnik je i preduzeća Magnum Opus koja se nalazi u Zemunu, istoj adresi na kojoj je prijavljen i Luka Rakočević.

Portal Istraga.rs osnovan je početkom ove godine i od tada isključivo objavljuje izrazito negativne tekstove o novinarima, političarima i nevladinim organizacijama sa prostora Srbije, koji kritički izveštavaju i govore o režimu Aleksandra Vučića.

Sajt je registrovan anonimno, a na samom sajtu nema nikakvih podataka o tome ko stoji iza njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari