Vojna ustanova "Dedinje": Ketering za Pokret socijalista pod komercijalnim uslovima 1Foto: Vojna ustanova Dedinje

Netačne su informacije pojedinih medija da je Vojna ustanova „Dedinje“ nezakonito angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na događaju Pokreta socijalista 14. jula od 17 do 20 časova u Domu omladine..

..saopštila je ta ustanova i ističe da je sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, kao i u prethodnih 50 godina koliko posluje.

U saopštenju se ističe da je usluga pružena pod komercijalnim uslovima i blagovremeno ugovorena 11. jula.

Za realizaciju te usluge angažovan je broj zaposlenih u skladu sa ugostiteljskim normama, na poslovima posluženja, u njihovom redovnom radnom vremenu, za šta ih sleduje redovna zarada u skladu sa zakonskim propisima, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se jaže da za ovakve delatnosti nije potrebna nikakva posebna dozvola niti odobrenje jer se radi o poslovima u okviru osnovne delatnosti VU „Dedinje“ i radi se o jednoj od uobičajenih komercijalnih aktivnosti, keteringa koja je dostupna svim građanima.

Direktor Vojne ustanove „Dedinje“, Čedomir Kisić, izjavio je da ugostiteljska ustanova kojom rukovodi posluje u skladu sa zakonom i daleko bolje nego što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Molim predstavnike Vojnog sindikata da svojim delovanjem, a pre svega širenjem netačnih informacija, ne nanose štetu poslovanju VU „Dedinje“ i ugledu njenih zaposlenih koji su reputaciju među ugostiteljima u zemlji stekli predanim radom u trajanju od pola veka“, rekao je on.

Pokret socijalista: Plaćena usluga

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Nebojša Petrović izjavio je da su Vojnu ustanovu „Dedinje“ angažovali za proslavu godišnjice Pokreta socijalista u skladu sa zakonom i da su „uredno“ platili usluge keteringa, kao i da će im biti drago da pokažu ugovor i uplaćena sredstva.

„Nismo želeli da angažujemo privatnu ustanovu, već smo želeli da angažovanjem VU ‘Dedinje’ pokažemo, simbolično, da nam je stalo i do vojske i do države“, rekao je Petrović, a preneo Pokret socijalista.

Navodeći da je Vojna ustanova „Dedinje“ samodohodovna ustanova koja nam je pružila uslugu keteringa, baš kao što bi i bilo koja druga ustanova ugostiteljskog tipa, Petrović je upitao Vojni sindikat zašto se nikada nije setio te ustanove i njenih radnika za vreme dosovskog režima.

„Pokret socijalista pita Vojni sindikat zašto se nikada nije setio ove ustanove i njenih radnika za vreme dosovskog režima, kada je ova ustanova sistematski uništavana, kada je propadala, kada radnici nisu dobijali platu na vreme, već sada kada je Vojna ustanova „Dedinje“ konačno stala na svoje noge, kada prihoduje i kada radnicima plata ne kasni ni dan“, rekao je Petrović.

Podsetimo, Vojni sindikat Srbije optužio je ministra odbrane Aleksandra Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove „Dedinje“ za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari