Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je juče za saobraćaj vojni most „Bejli“ koji je postavljen preko reke Resave, u selu Bobovo kraj Svilajnca. Most je širok četiri, a dugačak 24 metra. Nosivost je 18 tona. Most obezbeđuje prilaz obradivom zemljištu, a meštanima Bobova i Lukovice, koji preko reke imaju 150 hektara oranica, skraćuje put za oko 20 kilometara. Ukupna vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Novac je obezbedila opština Svilajnac, uz pomoć Ministarstva odbrane.


– Civilno-vojna saradnja je jedan od prioriteta Vojske Srbije (VS). Uspeli smo da vratimo poverenje u vojsku. U ovom trenutku VS pomaže na više ugroženih lokacija na kojima su bile poplave – od Kraljeva i Prijepolja do Trgovišta. Svuda gde se desi neka nesreća prvo dolazi vojska sa policijom – rekao je Šutanovac. Ministar je dodao da se sličan most otvara i u Vladičinom Hanu.

Prema njegovim rečima, planira se saradnja svilajnačkog Doma zdravlja i Vojnomedicinske akademije u Beogradu tokom koje će jednom mesečno lekari sa VMA vršiti preglede i manje intervencije u lokalnom Domu zdravlja.

Otvaranju mosta prisustvovali su predstavnici vojske, policije, lokalne samouprave i crkve.

Predsednica opštine Gorica Dimčić Tasić rekla je da trenutno ima pet projekata rekonstrukcije mostova u Svilajncu ukupne vrednosti 70 miliona dinara, od čega 30 odsto obezbeđuje opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari