Vojni sindikat: Ko menja Vulina dok je na vojnoj obuci?

Ostavite komentar


    1. Napraviti sistem u 21. veku da se za 15 dana stvori vojnik rasporedi u ratnoj jedinici je apsolutno neodgovorno i neprihvatljivo.
      Šta još treba da nam se desi da se opametimo i ne ponavljamo greške koje smo krvavo osetili na svojoj koži 90. – tih kada su u borbu slana neobučena mladost.
      Ovo rešenje zaista liči na parodiju vojske. Ništa se ne dobija na efikasnosti a troše se narodne pare.
      Koliko znam ukinuto je obavezno služenje vojnog roka a da oko 2.000 mladih ljudi godišnje dobrovoljno odsluži „kompletan“ vojni rok i to je etički i stručno jedino adekvatan izvor popune vojske.
      Ne postoji kategorija „malo obučen“ kao što ne možeš biti „malo trudan“ ili „malo mrtav“.
      Kada bi svemu dodali promenjene moralne vrednosti kod mladih ljudi, prigovore savesti i materijalno – socijalne uslove, migracije i sl. shvatili bi svu kompleksnost ovog problema za koje je donešeno nedopustivo površno rešenje radi rešenja.

  1. Pored redovnog lekarskog pregleda obavezno proveriti rezultate krvi na prisustvo psiho-aktivnih supstanci .

  2. Posto Aleksandar Vulin nije sluzio vojsku siguran sam da sa tako kratkom vojnom obukom nece mnogo toga nauciti pa mi njegov odlazak na vojnu obuku izgleda smesno.Zalosno je sto je navedeni gospodin zaljubljen u funkcije i udobne fotelje pa mu nije smetalo da se prihvati funkcije za koju nije adekvatno obrazovan i sposoban.Zalosno je sto je jedan od mnogih koji su se prihvatili funkcije za koje ima puno obrazovanijih i sposobnijih u Srbiji.

  3. Mogu da razumem frustraciju ovog Julovca ali nikako ne razumem vojna lica koja su 8 pohadjali srednje vojne skole i akademiju i danas predaju raport ovom coveku. Pa kako imate zeludac za to?

  4. Vojnog dezertera, dok je na vojnoj obuci, na mestu ministra menja tetka iz Kanade.

  5. Pa naravno da ga menja Vulin br.2 , a njega menja Vulin Br.3 ,…. . a njega menja Vulin br.n!

  6. Julinu su se naprasno „iskrivili“ tabani pošto zbog „ravnih“ nije mogao da služi redovan vojni rok.Komedija apsurda u režiji sadašnjeg srpskog režima i njegovog vođe!

  7. Zasto ste bre vi oficiri ucili skole kada moze vojno nesposoban covek da vam bude komanndant sramoti te se svi koji nosite vojnu uniformu

  8. Booozeeee… Pa, kako koji organ i ko ga je pregledao? Svasta, pa covek je (‘ladno) Ministar i on najbolje zna dal moze i kad moze. Ono u sta verujem celim svojim bicem, jeste da bi On sve ucinio za svoj srpski narod i da bi to bio samo delic onoga sto njegov narod zasluzuje. Ne treba trositi reci oko toga da ce sve biti uradjeno po Zakonu, kao i do sada.

  9. Šta ima ko da ga menja kada dotični inače ništa ne radi, osim što se šepuri po televiziji u nekakvim odžačarskim kombinezonima.

  10. Nema potrebe da ga niko menja, manja šteta dok on ne obavlja funkciju ministra.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.