Vojni sindikat Srbije negira navode tabloida o svom radu 1Foto: Vojni Sindikat Srbije/Facebook

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da u potpunosti posluje zakonito i odgovorno, a sve svoje resurse podredio je isključivo kolektivnim interesima svojih članova i odbacio pisanja u, kako je navedeno, žutoj štampi i kompromitovanim tabloidima, da radi nezakonito.

Podseća se da su poslednje dve nedelje intenzivirani članci sa populističkim naslovima kojima se za reprezentativni Vojni sindikat Srbije i predsednika tog sindikata vezuju izmišljene afere, kako je istaknuto, sa očiglednim ciljem da se sindikat komprimituje kod članstva i obesmisli njegova borba za bolji položaj pripadnika vojske, kolektivni ugovor i jaku Vojsku Srbije.

„Hajka koja se na više frontova vodi protiv Vojnog sindikata Srbije za cilj ima da sprovede jednoumlje i zauvek uguši glas zaposlenih u sistemu odbrane, zato članove pozivamo na slogu i jedinstvo, a profesionalne pripadnike Vojske Srbije da nam se u toj borbi pridruže i postanu članovi sindikata kako bi smo se što lakše izborili za kolektivni ugovor“, piše u saopštenju.

Dodaju i da za „najnovije insinuacije o utrošku sindikalnih sredstava za ‘dijamante’ u video igricama“ čestitaju za maštovitost autora teksta, „jer su svi takvi zlonamerni navodi lako proverljivi“.

„Što se tiče urednika tabloida koji ovih dana kroz medijsko blato provlače Vojni sindikat Srbije, daćemo im priliku da sve svoje navode brane pre sudovima, pošto naše odgovore na laži koje plasiraju odbijaju da objavljuju, iako im je to zakonska obaveza“, saopštio je Vojni sindikat Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari