Vojni sindikat tvrdi da je ombudsman naložio poništavanje obavezne vakcinacije u vojsci 1Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Zaštitnik građana naložio je poništavanje naređenja kojim se uvodi obavezna vakcinacija u Vojsci Srbije, saopštio je danas Vojni sindikat Srbije, pozivajući se na obaveštenje koje je dobio od kancelarije ombudsmana.

„Profesionalni pripadnici Vojske Srbije, članovi Vojnog sindikata Srbije, koji su oštećeni prisilnom vakcinacijom mogu se obratiti sindikatu za pravnu pomoć“, navodi se u tom saopštenju.

Sindikat dodaje da ga je kancelarija Zaštitnika građana obavestila da je u postupku kontrole Ministarstva odbrane, po pritužbi Vojnog sindikata Srbije o sprovođenju prisilne vakcinacije nad profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, „utvrđen niz propusta“.

„Još jednom iznosimo stav da Vojni sindikat Srbije podržava imuizaciju protiv Covid-19 vakcinacijom i poziva sve pripadnike sistema odbrane da se vakcinišu ali samo dok se vakcinacija ne sprovodi na uštrb elementarnih ljudskih prava garantovanih Ustavom, međnarodnim konvencijama i zakonima i protiv volje svakog pojedinca“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vojni sindikat tvrdi da je ombudsman naložio poništavanje obavezne vakcinacije u vojsci”

  1. Jer ovoga našeg „zaštitnika“ plaća Vlada Kosova?!
    Zna li taj naš zaštitnik nešto o očuvanju borbene gotovosti i borbenih mogućnosti jedinica vojske u uslovima pandemije?! O čemu on razmišlja.

  2. A jel znaš ti nešto kao na primer da Ustav i Zakoni treba da se poštuju i da niko ne može biti iznad njih?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.