Vojska Srbije raščistila 20 kilometara rastinja na trasi elektromreže u okolini Ivanjice 1Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vojska Srbije uklonila je u prethodne dve nedelje rastinje i stabla na više deonica u akciji raščišćavanja trase elektromreže u opštini Ivanjica u ukupnoj dužini od 20 kilomentara, saopšteno je danas iz ministarstva odbrane.

U okviru projekta civilno-vojne saradnje, inženjerska radna grupa Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske sprovela je akciju radi pružanja pomoći lokalnoj samoupravi u stvaranju uslova za sigurno snabdevanje električnom energijom u atarima sela Međurečje i Sveštica, kao i u naselju Sađavac.

Prethodnih godina je upravo zbog tog rastinja tokom vremenskih nepogoda dolazilo do prekida u snabdevanju električnom enegrijom stanovništva ivanjičkog kraja, naveli su iz ministarstva.

Vojska Srbije je u okviru treće misije više puta pomagala stanovništvu tog kraja – angažovanjem na rekonstrukciji putne i vodovodne infrastrukture, raščišćavanju snežnih nanosa i vodosnabdevanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari