Vojska Srbije rasklopila pontonski most ka dunavskoj plaži Lido 1Pontonski most Foto: Opština Zemun

Pripadnici pontonirskih jedinica Kopnene vojske rasklopili su danas pontonski most kojim su, tokom letnje sezone, bili povezani Zemunski kej i Veliko ratno ostrvo, saopštila je danas Vojska Srbije.

„Mostovno mesto prelaza, dužine 362 metra i ukupne nosivosti 20 tona, uspostavljeno je krajem juna ove godine, a pontoniri Rečne flotile su se svakodnevno starali o sigurnosti mosta i njegovom održavanju, kako bi građanima omogućili nesmetan pristup zemunskoj plaži Lido“, navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da su elementi pontonskog mosta rasklopljeni složenom i zahtevnom radnjom na dve plovne deonice, kojima će pontoniri plovnim putem prevesti logorsku i drugu opremu do matične lokacije.

Pripadnici Vojske Srbije u saradnji sa turističkom organizacijom Gradske opštine Zemun godinama unazad premošćavaju Dunav od Velikog ratnog ostrva do zemunske obale, a pored koristi za građane, to je i odlična prilika da se dodatno unapredi osposobljenost pontonirskih jedinica za realizaciju namenskih zadataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari