Vojvođanska partija: Grad da ukloni grafite koji veličaju Ratka Mladića 1Ilustracija Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Vojvođanska partija pozvala je danas novosadsku vlast i antigrafit jedinicu da ukloni grafite bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji se poslednjih nekoliko dana sve više iscrtavaju na novosadskim Limanima.

„Svakodnevno primamo pritužbe građana koji nam šalju fotografije skrnavljenja njihovih ulaza i fasada na zgradama koje se šaraju trobojnim farbama od strane nepoznatih počinilaca. Građani tvrde da su se obraćali gradskim institucijama, između ostalog i komunalnoj policiji da ih zaštiti od skrnavljenja ulaza, ali da još uvek niko nije reagovao“, piše u saopštenju.

Vojvođanska partija je pozvala gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da reaguje i osudi vandalizam koji je „sve izraženiji“ kada su u pitanju fasade novosadskih zgrada, koje su „svakodnevno na meti neodgovornih pojedinaca koji ih ruže trobojnim farbama, potpisujući se kao Ratko Mladić“.

„Takođe, tražimo i od komunalne policije grada Novog Sada da pojača kontrole i pronađe počinioce, pogotovo na novosadskim Limanima, gde su sve učestalije pojave uništavanja ulaza i fasada zgrada“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari